lørdag 28. november 2009

Kjededoping

Vi lot det stå til. Unga fikk drive på som de ville til klokka var 10 og skammen tvang oss opp. Eneste skade var Nottov som hadde klart å lirke ned Twist-posen fra den øverste hyllen, spist en 10-12 twist (minus kokkosen, som avslørte hele ugjerningen siden han hadde lagt den fra seg på kommoden) og gjemt resten av posen under TV`en. Når vi konfronterte han spilte han overbevisende uskyldig i akkurat 10 sekunder, da hele skuespillet kollapset, innrømmet alt og la seg flat.

Ingrid har pådratt seg en lei..."sykdom"... Til tross for dette måtte hun kappgange ned til GD for å lage en sak på NM i katt. En lillehamring har norges fineste siamesere. Jeg og unga skulle hente henne på Strandtorget og dukket opp midt i intervjuet. Makan til vesen! Siameseren er alet opp i Egypt under Kleopatras tid. Den lange slanke halen ble brukt av de kongeliges til å tre på ringer mens de badet. Nyttedyr altså. Skumle mørke øyer og ansikt akkurat som Kleopatras.

Ellers har vi vært og tent grana på Stortorget sammen med resten av Lillehammer. Grulfult kaldt og grufullt utmattet etter å ha hatt Helga på nakken i en time mens jeg løp etter Nottov for ikke å miste han i mørket. Nottov har hatt helt panikk etter IKKE å ha lekt med noen venner (om vi ser bort fra Helga) i hele dag. Kjenner igjen frykten for å kjede seg eller gå glipp av noe, men Nottov har abstinenstendenser! DN har en artikkel i dag om barneoppdragelse hvor de omtaler begrepet kjededoping. "Lærer du barna å takle kjedsomhet, forebygger du rusmisbruk bedre enn all verdens holdningskampanjer". Overorganiserte barn får aldri sjansen til å finne på noe selv. Dagene overlesses til de grader av organiserte aktiviteter slik at de glemmer å trives i sitt eget selskap. Må si slik forskning er god å ty til for å lette på samvittigheten etter en dag Nottov nær har dødd av rastløshet og total mangel på stimuli fra foreldre og venner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar