tirsdag 22. desember 2009

Alt vi har rukket å IKKE gjøre

Nå har vi IKKE vaska golvet og vi har IKKE børi ved,
og vi har IKKE satt opp fuggelband og vi har IKKE pynta tre’

Nå stresser vi avgårde og puste på ei stund,

imens vi ser på Linus slik at far vår får en blund.



Jeg koker i 12 minus! Har hastekjøpt inn masse gaver - hovedsakelig voldelige plastikkræl. Vi har kjøpt fugelbænd, men det har ingen rukket å henge opp. Faktisk ligger det klemt sammen i bagasjerommet i bilen sammen med to poser fulle av tomflasker som skulle vært pantet, en motorvarmer + skjøteledning som skulle vært hengt på plass og akebrett og skiutstyr fra helgens fjelltur. Akebrettet var fullt av snø da det ble lagt inn. Dette har åpenbart smeltet på et eller annet tidspunkt. Så nå ligger alle disse elementene frosset sammen som et moderne kunstverk eller moderne aspic. Har ikke skaffet inne-juletre enda heller. Ser også ut til at vi får flytte ute-juletreet inn, om vi finner juletrefoten eller rekke å kappe det til. Ender vel med at vi må gå rundt treet på verandaen.

Vi har ikke bakt en kake (men kjøpt svinedyre smultringer 20 stk for 150,- + snippekaker og trolldeig-makroner). BlockWathne-pepperkakehuset ligger fortsatt i byggesett (vi rakk kun å fylle et Norgesglass med pepperkaker under juleverkstedet). Skulle ikke forundre meg om det er utsolgt for ribbe? Uansett har vi ikke plass i frysern siden den er full av isbiter fra festen vi hadde i april. I anledning at foreldrene kom i går lagde vi risgrøt - sånn som er ferdig på 15 minutter. Nottov oppfører seg skikkelig utakknemlig når bestefar drar frem juleheftene - Tuss og Troll, Smørbukk og Stomperud. "Jeg vil se på M.I., jeg vil se på Star Wars".

I de korte slot`ene (TV-språk) mellom levering, jobb, henting, Linus og legging har vi da fått kjøpt noe. Men som regel arter kjøpene seg som panikk. Noe som har fått utslag i innkjøp av masse gammeldagse 1800talls-"deliktesser" som ingen under 80 ville finne på å kjøpe: svisker, pelikannøtter, romkuler, sirupssnipper (helt håpløst!). Jaggu kjøpte vi ikke to stk halmreinsdyr i dag også - i to forskjellige størrelser - som om det kan redde faktumet at vi ikke har noe julepynt!



Forrige lørdag skulle brukes til å handle. Lørdagen plasserte vi unga i kjøpesenter-barnehagen....og satt oss på Carolines cafe og spiste. Søndagen sov Ingrid bort all 24 timer pga en kort svineinfluensa. Etter dette har Ingrid vært stemmeløs, noe som gir et helt nytt intrykk av Ingrid som stille og forsagt. Den plutselige overraskende deilige stillheten har etter hvert gått over til lett irritasjon over hele tiden å måtte si "HÆ". Spesielt ille pga alt som må planlegges over telefon og den sviktende høytaleren i mobilen min.

Nå tikker det heldigvis inn meldinger fra svigers med lister over julegodt de tar med. Tydeligvis har de skjønt hvor det bærer. I tillegg har mine foreldre ankommet med en lang rekke nødforsyninger. F eks en CD-rom om "hvordan lage ribbe". Så jul blir det. Lånt jul.

4 kommentarer:

  1. Men er det et halmreinsdyr dere har kjøpt?

    SvarSlett
  2. Nei, det var visst en julebukk...av halm. Ergo Geit?

    SvarSlett
  3. takk igjen for herlig innlegg. Jeg har lett etter julestemninga lenge nå, og der var den gitt: din ærlige beskrivelse av hva jula også er gjorde susen. Det, og at det snødde 30 cm i natt. God jul til deg og dine kjære du

    SvarSlett