søndag 18. oktober 2009

Klassisk Hollywood dramaturgi

Start er verden mest uberegnlige og håpløse lag å holde med. Denne erkjennelsen er vanskelig å unngå etter at laget mitt tapte 0-1 mor bajas-laget Ålesund...huff og uff. Er drit lei av å måtte bygge opp ånden etter slike skuffelser. Det er så mye greiere når de vinner og smilet ligger på lur til langt ut i uken.

Men men, morsom tur til Jorekstads badeland og en ellevill Helga som er helt fryktløs i vann. At hun ikke kan svømme driter hun i. Når Nottov kan flyte skal jaggu hun også! Nottov kjørte loop sammen med Sander opp og ned sklien, helt til vi sklei inn på Peppes Pizza til total uakseptabel matgrising som endte med skrik og kjeft i bilen hjem til lovnader om bot og bedring og hyggelig, harmonisk film (Kikkis Budservice) og kveldsmat ...slik alle dager ender.

En dag med (mine) barn har altså en klassisk Hollywoodfilms dramaturgi. Rolig start - presentasjon av dagens problemstillinger (Hvem skal vi leke med? Nå er det lenge siden vi har hatt pølser til middag!!?? Helga har fått mer enn Nottov, evt omvendt, evt Pappa leser for mye avis). Opptrapping (Vi har vært for lenge inne og har satt inn prosessen for å komme oss ut for sent - eksplosjon! skrik, bit og lugg). Vendepunkt (unga er ute og smil og fryd stiger frem - fremtidstro). Leken blir stadig mer bråkete og utfordrende, helt til dagen når sitt Klimaks, som i dag på Peppes Pizza da plutselig Helga sitter toppløs etter å ha blitt våt etter å ha sjonglert med Eplemosten og Nottov sier "Hei, din gamle dame!" til de dolla (åpenbart barnløse) 40-årige damene på nabobordet, eller plutselig begynner å grave med fingrene i pizzaen vår. Heldigvis er som regel dagen da straks over, og avrundingen er harmoni, hygge...og for tiden ridderost og japanske kosefilmer.

Litt hipp dance-musikk til slutt! Dette er veldig bra noen minutter ut i sangen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar