torsdag 1. oktober 2009

Hjernevask uten spørsmålstegn?


Stor debatt i mediene rundt Harald Eias nye program Hjernevask, som skal luske i buskene på norsk samfunnsvitenskapelig forskning (bl a, hva påvirker oss mest? arv eller miljø?). Harald Eia bedyrer i en kronikk i Aftenposten i dag at han og redaksjonen "har sammenlagt nærmere 20 år med høyere utdannelse innenfor samfunnsfagene, har gjort svært grundig research, og burde derfor være godt rustet til å lage en seriøs vitenskapsdokumentar". Eia er skuffet over at forskerne "forhåndsdømmer" programmet før de jamvel har sett første episode. Er det ikke forhåndsdømme han/redaksjonen gjør ved å kalle programmet "Hjernevask"? Hadde det ikke i det minste vært på sin plass med et spørsmålstegn etter tittelen for ikke selv å bli for forhåndsdømmende?

Kan vanskelig se for meg at dette ikke har en eller annen agenda i retning, "la oss gi de selvhøytidlige folkeredde forskerne en dose offentlighet de sent vil glemme. Vi bruker ironi som våpen, der er vi uovertrufne og forskerne tapere". Harald Eia har selv en forskerkarriere og har kanskje da en ekstra drivkraft til å å forsvare humorveien fremfor hjerneveien? Kanskje som et utslag av misunnelse av Jan Paul Brekke fra Løvebakken...som jo både har lykkes i å sjonglere humor og hjerne. Er ikke han en profilert forsker fra Institutt for Samfunnsforskning da?

Likevel tror jeg dette blir fantastisk! Mye morro når såre selvhøytidlige tær tråkkes på. Ser for meg Harald Eia tar ny rekord i antall forsider.

Og forresten: Jaggu kom ikke gårsdagens gulrot på trykk i GD!

Kom forøvrig over en knall video i kveld!

Phenomenal Handclap Band "15 to 20" Official Video

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar