lørdag 9. mai 2009

Pumpa tempo

Sitter og ser Gullruten i en svært usunn tilstand. Gullruten = en hyllest av underholdnings- og glamourdelen av TV-mediet. Alt som er journalistikk og av betydning for samfunnet er holdt utenfor. LIkevel fast bestemt på at dette er siste gang jeg ikke deltar på Mediedagene i Bergen! Ingenting kan sammenlignes med tre dager på Hotell Norge i Bergen i samkvem med alle medievenner/-kolleger siste tiåret. Her sitter jeg lenket til Innlandet, mens alle andre er på fest. Heldigvis har jeg kjøleskapet fullt av bulemiske godteskatter etter tre dagers bursdagfeiring.

Og der vant Bruaseth publikumsprisen. Glamorøst

Nottov har blitt såpass gammel at han forstår hvor gøy det er med bursda og gaver. På morraen i dag satt han oppslukt lenge nok i Star-Wars-lego til at jeg fikk lest alle tre avisene. At det er forbudt å reklamere overfor barn er svært forståelig. Det har blitt ganske så kostbart å henge med på massesuggesjonene i barnehagen etterhvert: Kaptein Sabeltann-suggesjonen - 1000 kr, Spidermann - ca 600 kr, Gomitri - 800 kr, Lightning McQueen - 900 kr og nå stikker Star Wars av med prisen etter at jeg brukte 1000 kr på tre små lego-pakker. Og vi har ikke styrke til å ta opp konkurransen - til ikke å slenge oss med.

Vi var veldig forberedt, og hadde et partyopplegg som sa smack smack. Unga visste ikke hva som traff dem før de satt i bilen på vei hjem igjen og vinka lettere forvirret i baksetet. Alle ville leke StarWars, men vi skyssa de opp til pølser, alle sitter fint og takker fint for maten. Vi pøser på med mat, men alle vil ned å leke stjernekrig. Det får de lov til i akkurat to minutter, for vi har mer på plakaten. Skattejakt! Jeg og Ingrid er kjempeengasjert, "hvor kan skatten være!" Noen prøver å lure seg ned på rommet til Nottov, men vi kjefter de (pedagogisk altså) inn i leken igjen. Skattekisten oppdages og muffins og gele står for tur. Flere skriker at de ikke liker gele uten at vi mister rytmen av den grunn. Noen har lyst til å se på tv - men det er FORBUDT! Hurra for deg, apekatt-spillet og alle ut på verandaen! "Nå skal vi fiske dere, tenk om dere får napp". Det er et kvarter igjen før klokka er 7. Ingrid drar frem torader`n og unga forbrenner sukker helt den første forelderen ringer på. Vips! Skal si det gikk fort. I ettertidens lys lurer jeg på om det egentlig var vi som pumpa opp tempoet. Det er liksom så mange ting man bare må ha med for at det skal være en vellykka fest ("Hvordan var festen?", "Kjedelig...det var ikke noe torader til slutt"). Lurer på hvem som har fått for mye sukker.



Nottov fikk så mye å rutte med at han hadde penger igjen når vi hadde kjøpt alt han ønsket seg. Så i går dro jeg, Nottov og en 500 lapp til lekebutikken for å se om det var noe mer han kunne ha oversett. Det var det ikke - bortsett fra pistol, som han ikke får lov til å kjøpe. Etter en halvtime i butikken måtte vi gå med uforetta sak (!). Ikke alltid like lett å kvitte seg med penger, men fikk svidd de av på heftige sko i dag. Mission completed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar