søndag 12. april 2009

Full påskepakke

Da var påsken ferdig og kveldene er tilbake til det de var før påsken - TV, PC, junk og pilates-pust etterhvert som dagens barneaktiviteter slipper taket på hodet og muskulatur.

Vært utenfor bloggevidde på fjellet de siste dagene. Kjørte 50 mil på torsdag. Avreise Treungen kl 09:30 - Lillehammer, raskt skift - ffffouuui - Lonhaugen på Gausdalsfjellet kl 19:00.

Tre fenomenale dager med full påskepakke Startet rolig første dagen med pølse-biovuac. Svigerfar hadde med diesel for å fyre bål. Jeg og Torkild nektet og jobbet intenst for å få fyr kun med bruk av natur. Det tok sin tid, men svigers glis stivnet etterhvert. Fikk meg dessuten en ego-tur til Fagerhøi (15 km) og rakk hjem til full familiehygge, kryssord ("passord" som Nottov kaller det), kjøttkaker og quiz.

Lørdagen gikk tradisjon tro med til å vinne naturstien på Fagerhøi. Nottov gikk hele veien (med litt hjelp av et belte) og hele hurven stilte til dyst. Pokalen har vært på vandring siden 1981 - 3 stikk = til odel og eie. I år fant endelig pokalen et permanent hjem på peisen på Lonhaugen. Nottov gikk rett frem og grabbet pokalen uten å takke og gikk cat-walk smilende tilbake gjennom "folkehavet", mens folk jublet og klappet han på skulderen.

Det spesielle forholdet man får til tid i påsken kommer til uttrykk i kryssord-galskapen. Utenkelig og grusomt kjedelig ellers i året, men mani i påsken. Ofret alle aviser, spill, prat og lek for et svart-hvitt-kryssord i Aftenposten. Jeg runnet kryssordet endelig på morgenen i dag, akkurat tidsnok til sjokolade- og grillgalskap i selskap med svigerbror Kristian med familie. Sønnen Vemund veksler mellom verdens råeste Elvis-glis og skummleste morske Jack Nicholson-blikk. Dessuten en av få smårollinger i verden som våger å yppe med Helga.

Dette var også dagen for å tegne ansikt på eggene. Da vi spurte Nottov om hvorfor han tegnet sure munner på egget sitt, svarte han: "fordi jeg skal kappe hodet av han, vel!".

Da var pakken med påskamarsipan - som vi glemte, og har ligget alene i kjøleskapet hele påsken - symbolsk nok tom. I morra må skyvegarderoben baufiles på plass

1 kommentar:

  1. Vi leser og ler. Mye bra her gitt.
    Svigerforeldrene dine.

    SvarSlett