mandag 27. april 2009

Katastrofe

Mye katastrofe siste to dager. Var på kino i går med Trygve og så Knowing. 120 minutter med veldig underholdende dommedagsprofetier. Ganske så amerikansk, veldig bra! Tror dette er en av filmene som blir trekt frem om 50 år som eksempel på hvorfor amerikansk film var så mye bedre enn all annen film. Man sitter hele veien uten anelse hva som blir det neste som skjer. Det hoper seg opp masse spørsmål som alle nøstes opp, deilig polert, deilig urealistisk, deilig pompøst, litt skrekk og grøss, men aller mest fullt trøkk fra start til mål.

Neste (nesten-) katastrofe skjedde på skolen i dag. BOMBETRUSSEL! Jeg og førsteklassen var ute og plukket søppel, da plutselig resten av skolen kom ut. Det gikk rykter om at det var kommet inn bombetrussel, men alle mottok meldingen med et smil. Foruten at russen er inne i sin mest rastløse periode, arrangerer også 3de klassen den årlige "jalla-uken". Det kom to ramboer, flere kledd i full burka, to Stomperud og sist men ikke minst - en Osama bin Laden - ut. I tillegg var trusselen ikke akkurat formulert av Finn Erik Vinje: «det kåmer til å gå av en bombe i kantina i dag åp Gjøvik videregående skolle den vill dreppe alle syndere og de stygge den er allerede lagt ut på plassen sin gled dere! ha ha ha ha».Var det mange som tok bombetrusselen alvorlig? Nei.

Jeg frøys tre timer for å komme inn å hente jakke og mobil. Stadig flere katastrofe-spottere kom til, utesteder kom å begynte å dele ut flyers for rockekonserter, kiosken ble raidet for sjokolade alt mens ryktene bygget seg opp til at bomben skulle gå av 13:15. Enkelte skygga litt banen mens andre stirret mer intenst når vi nærma oss tidspunktet, og nesten var litt skuffa når klokka passerte uten at noe skjedde (potensielle Jehovas Vitner).

En av elevene mine ble intervjuet av Ingrid på GD.no

Kan også fortelle at familien Nergården Jortveit ofte benytter seg av "bilfarge-leken" når de er på biltur. Nottov skal alltid ha sølv, jeg svart og Ingrid rød. Helga insisterer på å ha rosa. Det nytter ikke hvor mye både jeg og Nottov sier, "det finnes ikke rosa biler". Her om dagen fikk hun rett. På Strandtoget står det jaggu en rosa bil parkert hver dag. I tillegg har hun rappet til seg en rosa Porsche (se bilde) som jeg ikke aner hvor kommer fra. Hver kveld avslutter hun med å bekrefte, "det finnes rosa biler, pappa!", mens hun klamrer seg til bilen inntil hun sovner.

Ellers har jeg rukket å både like og bli lei av Ida Maria i løpet av dagen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar