torsdag 6. august 2009

Fantefølget

Nok en aktiv dag for den aktive familien. Sliter veldig med MAGEN (!?) for tiden. Har hatt problemer med ryggen siden jeg var tolv år. Når det endelig kommer en fransk helbredende osteopathånd finner smerten et annet sted å slå seg til (har enda ikke tenkt hypokondertanken, selv om Ingrids blikk skriker dette hver dag jeg nevner alle mine "problemer"). Men fakta... Straks jeg gjør en bevegelse trer alle forsvarsmekanismer i magen til, og ender opp med krampe rundt lunsjtider. Det står mellom pilates, yoga eller en jordomseiling på egenhånd.

Hyttetrenden: Har tilbrakt ferien hos en lang rekke venner og familie gjennom hele ferie. Pakke inn og pakke ut av Passat. Tror rett og slett vi også må slenge oss på hyttetrenden for ikke å slite ut oss selv og våre nærmeste. "Her kommer hele det bråkete fantefølget i dieselvogna. Ja, ja...de drar i morra". Tanken er en hytte nær Oslo og hav...Denne er akkurat slik vi vil ha det!

I dag har vi vært på besøk på hytten (ja, akkurat) til Alex og Anne Camilla på Sjusjøen. Utrolig hyggelig og veldig praktisk med venner som legger ferien til vårt nærmiljø. Jeg kjørte Ingrid på jobb på morraen i dag fra hytten, og var tilbake før unga hadde stått opp. Alex trodde jeg kom rett fra senga. Nottov og Mats er bestbuddies og brukte gårsdagen til å spille rollespill i hytte-hytten, samle på vann i plastposer samt prøve å leke i fred for Helga som på ingen måte finner seg i å bli utestengt på denne måten. Helga tassa rundt på strømpebukselesten - en tørr fot, en våt fot (se bilde). I tillegg driv Helga å lekte med svart tape som hun limte foran øya sine. Veien var kort til blindebukk. Mats og Nottov sovnet utrolig nok i samme seng uten kakling. I dag har vi vært å hilst på Magda i bommen, hvor vi kjøpte is og hilste på kaniner, hunder og høns og ikke minst lekt orangutang i Sjusjøens svar på Bonzai-tre . Mats er i sitt ess når han får levd seg inn i dyreroller. Nottov slengte seg med i "aperopet "uh uh uh uh", men fikk høre av Mats at det var feil. Det skal være "uh oh oh".

Kvelden ble fullbyrdet med marinert kongekjøtt på familien Hernes terrasse og et høyst påkrevd bad på unga. Fikk for første gang et gjennombrudd med shamponering av Helgas hår! Tidligere har hun hylt høyr hver gang det kommer vann ut av dusjhodet. i dag insisterte hun på at hun var blitt gammel nok. Med tanke på Helgas kosing av hår med fettete fingre er dette en stor lettelse.

I morgen skal badet omsider fullbyrdes med et nytt skap fra Maxbo (måtte alle guder være med meg). Kyrre kommer dessuten
på besøk, og Nottov er helt i skyene!

Har fått veldig fot for den siste plata til Manic Street Preachers og spesielt låten "Marlon JD". Begynner kjedelig, men et fantastisk luftig refreng skyter gåsehud.




1 kommentar:

  1. Kort hukommelse her, salve. Glemt perioden 2003-2007 da du aldri hadde billett før samme dag?
    "rockevenn"

    SvarSlett